Чудите се как правилно да позиционирате портретите в дома си?

В този блог ще разгледаме всички важни аспекти на правилното позициониране на портретите във вашия дом. От избора на най-подходящите места и размери, през правилната височина и осветление, до композицията и координацията с останалата част от интериора. Тук ще ви споделим правилните съвети, които да ви помогнат със създаването на стилна и хармонична атмосфера.

1. Избор на място

Изборът на правилното място е ключов за постигане на максимално добър визуален ефект. Разгледайте стените във всекидневната, коридорите и спалнята. Избягвайте помещения с висока влажност като банята или кухнята, въпреки че там може да се окаче, че блестят най-много.

2. Височина на виждане

Правилото е да закачите портрета си на нивото на очите. Средната височина за окачване е около 145см-150см от пода до центъра на портрета, като тази височина осигурява на наблюдателя комфортно разглеждане на творбата.

3.Размер и пространство

Големите портрети са идеални за просторни стени и хубавото при тях е, че не е задължително да бъдат окачени на стената. Те могат да бъдат поставени директно на пода или на дървен статив.

По-малките произведения могат да се комбинират в галерийни стени. Уверете се, че оставяте достатъчно свободно пространство около портрета, за да не изглежда пренатрупано. Експериментирайте! Не е задължително да ги закачате по стените - можете да ги наредите на скрина, секцията или на пианото, ако имате такова. Като алтернатива можете да ги подредите и на висок рафт в комбинация с книги и сувенири.

Когато имате тясно пространство, изтеглено по вертикал, като колона или ниша, е удачно да сложите вертикално ориентиран портрет.

4. Композиция

Как да съчетаем портрета си с други портрети или картини?

Когато подреждаме няколко портета се стремим към балансирана композиция. Можете да ги подредите в права линия, като се придържате към равни разстояния между тях, или са създадете асиметричен дизайн за по-динамичен вид. Важно е да изберете рамки и стилове, които се допълват взаимно.

Ако търсите монохромен вид, имате два варианта:

ВСИЧКИ РАМКИ ДА СА ЧЕРНИ

ИЛИ ДА СА КЛАСИЧЕСКИ И ЗЕМНИ, ТИХИ ЦВЕТОВЕ

5. Рамки

Изборът на качествена и красива рамка за вашия портрет е изключително важен. Тя не само защитава произведението ви, но и може да направи творбата ви да изглежда по-скъпа и стойностна. Подходящата рамка ще създаде балансиран и стилен вид на вашия дом. Освен това, правилно подбраната такава ще превърне портрета в централна точка в интериора ви.

Ние от Портрети VIVANSHY вярваме, че вашите произведения заслужават най-доброто, затова използваме само най-висококачествени материали. Внимателно подбираме всеки компонент, от рамката до стъклото, за да осигурим перфектната комбинация от елегантност и издръжливост, която да изглежда прекрасно за поколения напред.

Като специализиран онлайн магазин в създаването на дигитално рисувани портрети по снимка, ние знаем колко е важен всеки детайл в творбата.

Предлагаме 200+ готови модели и над 15 разнообразни категории. Изберете дизайн, който да добавите във вашия интериор и се наслаждавайте на целия процес по декориране, така че да се усмихвате всеки път, щом се приберете.

Следвайки тези съвети, ще можете с увереност да създавате красиво пространство, което не само ще подчертава вашите любими произведения на изкуството, но и ще допринася за уюта и естетиката на вашия дом.